Optimering av PC-prestanda

Inställningar

Beskrivning

Snabbstart

Om den här kryssrutan är markerad söker programmet automatiskt efter program som körs när operativsystemet startas. När analysen är klar visar Kaspersky ett meddelande med information om upptäckta applikationer. Detaljer.

Snabba upp datorn

Om den här kryssrutan är markerad söker programmet automatiskt efter oanvända operativsystemfiler och Windows-registerfel. När sökningen är klar visar Kaspersky ett meddelande med information om sökresultat. Detaljer.

Dubbletter

Om den här kryssrutan är markerad söker programmet automatiskt efter filer som har samma namn och samma innehåll. När sökningen är klar visar Kaspersky ett meddelande med information om upptäckta dubbletter. Detaljer.

Stora filer

Om den här kryssrutan är markerad söker programmet automatiskt efter stora filer. Som standard betyder det filer som är större än 1 GB. När sökningen är klar visar Kaspersky ett meddelande med information om upptäckta stora filer. Detaljer.

Program som inte används

Om den här kryssrutan är markerad görs en automatisk sökning varje månad för att hitta applikationer som inte har använts på över tre månader. När sökningen är klar visar Kaspersky ett meddelande med information om upptäckta oanvända program. Detaljer.

Starta Kaspersky när datorn startas (rekommenderas)

När kryssrutan är markerad startas Kaspersky-programmet efter att operativsystemet har laddats och skyddar datorn under hela sessionen.

När kryssrutan är avmarkerad startas inte Kaspersky-programmet efter att operativsystemet har laddats, förrän användaren startar det manuellt. Datorskyddet är inaktiverat och användardata kan utsättas för hot.

Batterisparläge

Om kryssrutan är markerad aktiveras strömsparläge. Kaspersky-programmet skjuter upp schemalagda uppgifter. Du kan börja skanna och uppdatera uppgifter manuellt om det behövs.

Spelläge

Om kryssrutan markeras kör inte programmet några genomsökningar eller uppdateringar och visar inte heller meddelanden när du spelar spel eller använder program i helskärmsläge.

Stör ej-läge

Om den här kryssrutan är markerad visar Kaspersky-programmet inte meddelanden om händelser som inträffar under videosamtal, när du tittar på videor, när du arbetar med program eller använder tangentbordet. Stör ej-läget kan också pausa vissa automatiskt startade uppgifter eller fördröja körning av schemalagda uppgifter för att undvika överdrivet utnyttjande av datorresurser.

Skjut upp sökuppgifter när processorn och hårddisken belastas högt

När Kaspersky-programmet kör schemauppgifter kan detta resultera i ökad belastning på processorn (CPU) och diskminnenas undersystem, vilket påverkar andra programs prestanda.

När kryssrutan är markerad avbryter Kaspersky-programmet schemalagda uppgifter när den upptäcker ökad belastning och frigör operativsystemresurser för användarprogrammen.

Utför hälsogenomsökning av hårddisk

Om den här kryssrutan är markerad utförs automatisk hårddiskdiagnostik. Detaljer.

Aktivera skrivning av dumpfil

Om kryssrutan är markerad skriver Kaspersky dumpfiler när det kraschar.

Om den här kryssrutan är avmarkerad skriver Kaspersky inga dumpfiler. Programmet tar också bort befintliga dumpfiler från datorns hårddisk.

Aktivera skydd av dump- och spårfiler

Om kryssrutan är markerad får både systemadministratören, den lokala administratören och användaren som aktiverade dumpskrivning åtkomst till dumpfiler. Endast systemadministratörer och lokala administratörer har åtkomst till spårfiler.

Om kryssrutan är avmarkerad kan alla användare komma åt dumpfiler och spårfiler.